Digiosaaminen on uusi kansalaistaito – DiKATA-hanke

Helsingin seudun kesäyliopisto on mukana kesäyliopistojen valtakunnallisessa digiosaamishankkeessa, jossa järjetetään kaikille avoimia ja maksuttomia verkkokoulutuksia. Näissä DiKATA -verkkokoulutuksissa osallistujat saavat työhönsä ja vapaa-aikaansa hyödyllistä digiosaamista.

Kursseilta löydät sinulle sopivia sisältöjä, oletpa sitten aloittelija tai kokenut digiseikkailija. Opit esimerkiksi, kuinka asioida sähköisesti, miten pilvipalveluita käytetään ja kuinka hallita jatkuvaa tietotulvaa. Opit myös työelämässä tärkeitä digitaitoja, kuten etäkokouksien käytäntöjä, yhteisöllisen työskentelyn menetelmiä (Google ja Microsoft Teams) ja kuinka brändäät itsesi ammatillisesti. Ota sinulle tarpeelliset digitaidot haltuun helposti ja hauskasti!

Di­KA­TA-verk­ko­kurs­sit ovat maksuttomia ja tar­jol­la koko Suo­mes­sa! 

Tu­tus­tu verk­ko­kurs­sei­hin ja il­moit­tau­du mu­kaan:
www.bit.ly/di­ka­ta-han­ke

Verkkokursseja järjestetään syksyn lisäksi myös ensi vuonna ja kurssitarjontaa uudistetaan ahkerasti.

 

Mikä DiKATA?

DiKATA-hankkeen tavoitteena on parantaa kymmenien tuhansien työikäisen digiosaamista. Hanke kattaa koko Suomen, sillä DiKATA -digitaitokoulutuksia järjestävät maan 18 kesäyliopistoa ympärivuotisesti hankkeen keston ajan. Hanketta koordinoi Snellman-kesäyliopisto ja rahoittaa Opetushallitus.

Matalan kynnyksen koulutukset sisältävät vuorovaikutteisia verkkokoulutuksia, itseopiskelupaketteja ja jonkin verran lähiopetusta.  Koulutukset toteutetaan Tieken luomaan digitaitotasokriteeristöön pohjautuen.

DiKATA-verkkokurssit on luokiteltu kuvan värien mukaan seuraaville taitotasoille: vihreä = aloittelija, sininen = peruskäyttäjä ja punainen = hyötykäyttäjä.

 

Kaipaatko apua ilmoittautumiseen?
DiKATA-ohjeista löydät lisätietoja ja apua ilmoittautumislomakkeen täyttöön. 


DiKATA-hanke mediassa:

Jopa lähes miljoonalla suomalaisella on heikot digitaidot (Yle 19.8.2019)
Puutteelliset digitaidot voivat aiheuttaa jopa häpeää (Yle 21.8.2019)