Suomen kielen opiskeluni Helsingin seudun kesäyliopiston kursseilla

Vieraskynä: Antonio Di Domenico

Minun nimeni on Antonio Di Domenico ja olen kotoisin Italiasta. Olen opiskellut suomen kieltä, kirjallisuutta ja Suomen historiaa vuoden 2005 lokakuusta lähtien. Aloitin Napolin yliopistossa, ja siellä on edelleen mahdollista oppia niitä aiheita. Minun suomen kielen lehtorini kautta sain tietoa Helsingin seudun kesäyliopiston kursseista ja alkuvuonna 2008 ilmoittauduin sinne ensimmäistä kertaa.

Osallistuin Helsingin seudun kesäyliopiston suomen kieliopin kurssille. Pääsin asumaan kahdeksi kuukaudeksi (heinäkuu-elokuu) Helsingin Viikin kaupunginosaan, jossa on edelleenkin iso ylioppilaskylä nimeltään Latokartano. Suhtauduin positiivisesti Helsinkiin ja sielläkin tutustuin muihin ulkomaalaisiin opiskelijoihin. Opiskelijoita oli 20 eri maista (Alankomaat, Gruusia, Kosovo, Italia, Nigeria, Ranska, Saksa, Tšekki ja Venäjä).

Kurssilla tunnelma oli positiivista ja meillä oli todella pätevä opettaja. Hän motivoi meitä voimakkaasti, sillä kurssin aihe oli hyvin vaikea (lauseenvastikkeet).  Opettaja jakoi meille paljon materiaaleja ja kieliopin harjoitusten lisäksi hän antoi meille kotitehtävänä tekstin kirjoittamisen eri teemoista (esimerkiksi kotikaupunki, lempikirjailija, matkat, jne.). Suomen kielen tasoni vähitellen alkoi parantua, sillä meidän välissä keskustelimme vain suomen kielellä. Suomesta tuli meille uusi esperanto, se oli mukava ja yllättävä asia, sillä ennen tätä kurssia käytin itse vain englantia keskustellakseni ulkomaalaisten kanssa.

Vuosina 2010 ja 2012 osallistuin uudelleen Helsingin seudun kesäyliopiston suomen kielen kieliopin kursseille ja minun kielitaitoni meni huippuun. Vuonna 2014 ja 2015 kesäisin osallistuin uudelleen Helsingin seudun kesäyliopiston kursseille, tällä kertaa aiheet olivat suomen kirjallisuus ja työnhaku Suomessa. Näiden kurssien avulla syvensi Juhani Aho ja Minna Canthin teoksia ja opin millä tavalla työnhakijan pitää kirjoittaa virheettömästi oma ansioluettelo ja työhakemus. Vuonna 2018 keväällä osallistuin tukea YKI-testiin kurssille ja siitä tuli ratkaiseva asia, sillä sain tutkinnon suoritetuksi.

Joulukuu 2018 – helmikuu 2019:n välissä osallistuin ensimmäistä kertaa suomen kielen verkko-kurssille. Se oli kirjoituskurssi ja minun mielestäni oli paras osallistuvista kursseista, sillä sen avulla tuli mahdollinen kerrata suomen kielen aikamuotoja, lauseenvastikkeita, sanatyyppejä ja verbirektiota. Opinkin, että välimerkkien käyttäminen on tärkeä asia jokaisessa tekstissä, sillä ne auttavat lukijaa hahmottamaan tekstin rakennetta. Verkko-kurssi oli todella hyödyllinen, sillä minun taitoni kehityin lukemalla eri artikkeleita ja kirjoittamalla tekstejä.

Kesäkuun 11. päivänä 2019 osallistuin Maakuntalaulujen Suomi-tilaisuuteen. Siinä oli miellyttävää ja mukavaa, sillä laulettiin kaikki Suomen maakuntalaulut peräkkäin. Tilaisuudessa opin sitä, että jokaisessa maakuntalaulussa on rakkautta sekä oma maakuntaa että Suomea kohtaan. Haluaisin itse osallistua vielä Helsingin seudun kesäyliopiston kursseille, sillä opettajat ovat mukavia ja päteviä ja aiheet ovat monenlaisia. Ilmoittautuminen kursseille on helppoa ja henkilöstö on todella ystävällinen.

Avatar

Antonio Di Domenico

Helsingin seudun kesäyliopiston opiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *